maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Vaalikiirastuli

Olen keksinyt kaavan puhtaan omantunnon takaavaan äänestyskäyttäytymiseen Keski-Suomessa: äänestä vihreitä. Saat puhtaan omantunnon kansalaisuusvelvollisuuden täyttämisestä, etkä joudu edesvastuun kiirastuleen seuraavalla nelivuotiskaudella, sillä kukaan vihreistä ei kuitenkaan pääse läpi.

Miten se on mahdollista maakunnassa, missä opiskelijakaupunki?
Mistä Keski-Suomeen saisi Oras Tynkkysen?

Ei sillä, että olisiko millään tällä väliä, ihmettelen vain.

Vaali-ilta toimituksessa meni kyllä helposti iltavuorojen top kolmeen, ellei ihan kärkipaikalle. Joten kuten lopullisten tulosten saamisesen ja sivujen painoon lähettämisen väliin jäi aikaa 60-90 minuuttia, ja siinä ajassa piti kirjoittaa useampi juttu ja pitää huolta, että luvut ja asiat olisivat edes joten kuten oikein.

Ihan nappiin ei mennyt: meidän lehdessä Ahti Vielma meni vielä läpi Keski-Suomesta - lohduttavasti meni myös muuten Helsingin Sanomissa - vaikka lopulta Matti Kangas peittosi hänet 32 äänellä. 30-60 minuuttia lisää painoaikatauluun, niin tällaisilta virheiltä välttyisi.

Kaiken kaikkiaan vaalien jälkeinen lehti oli kuitenkin onnistunut, sillä tärkeimmät asiat saatiin näyttävästi esille. Ja se tärkein asia oli, että eteläinen Keski-Suomi sai kansanedustajan ensimmäisen kerran 12 vuoteen.