perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Uutinen takaisin

Keskisuomalaiset mediat näyttävät kunnioittavan embargon voimaa, silloinkin kun isoa tiedottaessa hutiloidaan.

Torstaina toimituksemme sähköpostiin saapui kello 15.44 tiedote, joka oli kutsu maanantaiseen tiedotustilaisuuteen Jyväskylässä. Tiedote kertoi myös asiasta, joka lienee ykkösuutisainesta ensi tiistaina. Näpytin tiedotteen pohjalta uutisen, pyysin laittamaan sen tämän päivän lehteen ja samalla copypastasin tiedotteesta parhaat palat blogiini. Tiedote oli myös asiasta kertoneen firman kotisivuilla.

Tasan tuntia myöhemmin, kello 16.44, saapui tarkennettu tiedote, jossa oli embargo ensi maanantaille kello 15.30. Tiedote oli poistettu netistä.

Jaahas - minä kunnioitin pyyntöä ja otin postauksen blogista pois ja pyysin olla laittamatta juttua lehteen. Asia ei loppujen lopuksi niin tärkeä ole, etteikö se voisi odottaa ensi maanantaihin.

Tuon tunnin aikana uutinen ei ennättänyt - tai en ainakaan huomannut - Keskisuomalaisen tai Yle Radio Keski-Suomen nettisivuille. Tänään uutista ei ollut Keskisuomalaisessa, Aamulehdessä tai Helsingin Sanomissa. Jollei asiassa kunnioitettu tiedotteen laatijan toivetta, niin ainakin pidettiin suhteet yllä tulevia mainoseuroja ajatellen.