lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Ravintoloita, etanoita ja burgereita

Ystävänpäivänä kävimme ensimmäistä kertaa Huviretkessä. Jotta ravintola-arvioitsijan kykyni paljastuisivat, sanon vain, että mahtavia ranskalaisia! Pöydänvaraussysteemi netin kautta toimi hyvin, ja ruuhkaisena päivänä ei ollut ongelmia pöydän kanssa. Käymme siellä toistekin. Samalla reissulla kävin ensimmäistä kertaa myös Mestarin Herkussa. Olen asunut Jyväskylässä nyt ainakin kuusi vuotta

Eilen käytiin ensimmäistä kertaa Gastropub Jalossa. Paikka oli viihtyisä, vielä viihtyisämpi varmaan hiljaisempana hetkenä kuin perjantain alkuiltana. Myös palvelu oli huomioivaa ja toimivaa. Jotta tuntisimme olevamme elossa, otimme alkuruoaksi friteerattuja etanoita. Huh - mahtava makuelämys, vaikka varmaksi en osaa sanoa johtuiko se friteerauksesta vai etanoista.

Jalon talonburgeri oli sen sijaan suuri pettymys. 180 gramman jauhelihapihvi piti kyllä nälän hienosti, mutta ruoassa ei ollut yhtään makua. Sipulin jättäminen pois on rohkea veto, muttei kannatettava. Harmi, sillä paikkana ja hinnoiltaan Jalo vaikutti mainiolta.

Jyväskylään pitäisi saada Pancho Villa, joka avasi juuri kolmannen ravintolan Tampereelle. En muista, milloin viimeksi olisin käynyt Tampereella käymättä Pancho Villassa.

"Parempaa ruokaa saa kotona", sanoi Mirva kun ruokaa laittoi.
"Totta."