sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Lumivyöry!



Taisi tulla Kukkumäentiestä Kiukkumäentie, ainakin parille asukkaalle...

Laskiaissunnuntai alkoi leppoisasti, kun nollakelin liukastamia lumia putosi talon katolta. Isoin lumivyöry kesti muutaman sekunnin ja jättikin aika ikävän näköisen läjän alapuolella olevalle parkkipaikalle - aivan automme viereen! Ei muuta kuin autoa siirtämään vieraspaikalle. Talomme on 9-kerroksinen, joten noin 25+ metrin korkeudelta tippuva raskas lumi tekee taatusti pahaa jälkeä.

Olimme olleet onnekkaita. Parkkipaikkanaapuri tuli kyselemään, josko autossani olisi vahinkoja, sillä hänen autostaan katolta pudonnut lumi oli pistänyt tuulilasin säpäleiksi edellisenä päivänä. Tämä tapahtui siis noin 80 senttimetriä autostamme vasemmalle. Skodan lasi näytti olevan kunnossa, auton etuosan tsekkaan muuten paremmin huomenna.

Ja kuten kuvasta näkee, se aamuinen lumivyöry ei kauaksi osunut sekään. Jos toinen parkkipaikkanaapurimme olisi ollut kotona, hänenkin autossaan olisi taatusti lasiremppaa tulossa.

Asialle olisi kyllä hyvä ns. tehdä jotain, ettei autonsa puolesta tarvitsisi jatkossa pelätä. Kaiken kukkuraksi autopaikan hintaa korotetaan parilla eurolla ensi kuusta, tolppa jättää lämmittämättä noin kahdesti viikossa ja ruutua ei aurata. Mikäs se isännöitsijän sähköposti olikaan...