keskiviikkona, helmikuuta 21, 2007

Halot, klapit ja pilkkeet

Lehdessämme oli perjantaina päivän kuva -palstalla tiukasti rajattu kuva klapipinosta. Ei olisi arvannut, että siitä syntyy vilkkain mielipidekeskustelu sinä aikana, kun minä täällä olen ollut.

Viikonlopun aikana klapipinon pinoamistavan oikeaoppisuudesta oli tullut yksi tekstari ja yksi pirautus. Kun ne julkaistiin maanantain lehdessä, tuli aiheeseen päivän aikana viisi näkökulmaa lisää. Keskusteltiin siitä, oliko kuva lehdessä oikein päin, miten klapit pitää oikeasti laittaa, kenen pino se on ja niin edelleen. Opimme sanonnan: "Huora ja halko selälleen". Kaunista.

Tänään julkaisimme kuvan uudelleen ja laitoimme alkuviikon mielipiteet. Lehdessä oli myös päivän kysymys -palstalla klapiammattilaisen näkemys oikeaoppisesta pinoamisesta. Ja taas puhelin soi! Onko kuvassa klapeja vai pilkkeitä? Onko kuvassa edes pino, vai onko kyseessä ristikko?

Kuinkahan atomeiksi tämä keskustelu vielä hajoaa. Mukavaa silti, että keskustellaan - vaikka joskus toivoisi että myös tärkeämmistä asioista vaihdettaisiin näin antaumuksellisesti mielipiteitä.

Tämä kuitenkin muistuttaa paikallislehtityön perusteista: pysy arkisissa asioissa!