torstaina, tammikuuta 04, 2007

Kiitokset.fi

Lääkäreille (ja nettisivujen mukaan myös muille terveydestämme huolehtiville) pitäisi jälleen lähettää kiitoksia. Lääkeyhtiö Leiraksen maksama Kiitokset.fi -kampanja näytti Nelosella keskiviikkona ennen Greyn Anatomian alkua noin minuutin mittaisen spotin, jossa harrastettiin pyöräilyä.

Aiemmin ovat pyörineet yhtälailla pitkät mainokset kapellimestarista ja missikisoista. Noin minuutilta tuntuvia spotteja on aika harvassa. Se kertoo paitsi rahasta myös tyylitajun puutteesta.

Minä en keksi, miksi minun pitäisi kiittää lääkäriäni erityisesti. Sairaalat ovat yksi niistä harvoista organisaatioista, joissa vielä vanha kunnon kyykytyshierarkia pelaa. Näin asiakkaan silmin, toimintatavoissa on myös paljon parannettavaa - kuten myös kuntataloudessa toivottavaa - ennen kuin haluaisin vuodattaa kiitoksia.

Sivuston valmiista kaavakkeesta puuttuu myös monia sairaalan ammatteja. Räikeimmin huomaan ravitsemusterapeuttien sivuuttamisen. Leiraksen finrexineitä myyviä on sen sijaan kolme eri ammattinimikettä.