keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

K1-Katsastajat, Jyväskylä

Käytin tänään autoni ensimmäisellä leimalla K1-Katsastajat -asemalla Jyväskylän Keljossa. Ajan sai varattua kätevästi netistä - ilman rekisteröitymisiä - ja auto otettiin syyniin ajoissa, heti kun paikalle pääsin. Asiakkaana sain seurata autoni tarkastusta, mutta vaihtoehtona olisi ollut myös kahvittelu asiakaspalvelutilassa. Asemalla oli myös (inva)vessa.

Vajaan vartin lystille kertyi kyllä hyvin hintaa. Yhteensä katsastus, päästö- ja OBD-mittaus maksoivat 69 euroa. Sekä päästö- että OBD-mittauksien pakollisuus kyllä hämmentää ymmärtämätöntä. Jos autossa on päästöjä seuraava laite ja se ei anna vikasignaalia, niin miksi myös päästöt pitää vielä mitata. Hintaa mittauksilla kyseisellä asemalla oli 13 ja 12 euroa.

Varauksen tehtyäni huomasin, että Jyväskylästä olisi löytynyt edullisempi ja yksityisempikin vaihtoehto. Päätin kuitenkin niellä tappioni, sillä tämä Jyväskylän Autokatsastuksen asemalle ajoissa pääseminen olisi tarkoittanut liian aikaisin töistä lähtemistä, K1 kun on matkan varrella.

Odotetusti Octaviani leimansa sai - ei ollut mitään rutisemista. Katsastusmies kertoi mahdollisista mallivioista, joita voisi mainita huoltoon vietäessä. Kuudenkympin huolto onkin vuorossa noin kuukauden sisään. Sen jälkeen selviää, olenko K1:n palvelusta ehkä sittenkin samaa mieltä kuin 40100.net oli viime keväällä.