maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Ifin nettitilaus



"Helppo tapa tilata valokuvia!" hehkuttaa Ifi sivuillaan uudesta nettitilaussysteemistään. 65 minuuttia sen jälkeen, kun aloitin tilauksen tekemisen, olen eri mieltä.

Tänään oli viimeinen päivä Ifin kampanjassa, mikä tarjosi kymppikuvat 0,09 euron hintaan. Pidän sitä edullisena, sillä luotan edelleen Ifin laatuun. Nytkin linjoja pitkin siirtyi reilut 70 kuvaa ja lasku oli 9,52 euroa.

Uuden nettitilausohjelman käyttäminen oli vaan virhe. Ensinnäkin, kuvien lataaminen yksitellen ohjelmaan on todella hidasta. Kuvien siirtämisessä Ifin palvelimelle meni myös tovi, mutta sen aikana onneksi pystyi tekemään muutaminen. Pieni kuolema tapahtui, kun klikkasi kahdesta "kuvakoot ja -määrät" -linkistä sitä ylempää ja mitään muuta ei tapahtunut kuin tiimalasin ilmestyminen. Tässä vaiheessa tilauksen tekeminen oli kestänyt jo noin 50 minuuttia (ok, aikaa meni myös kuvien valitsemiseen).

Toisesta linkistä ohjelma meni sinne minne pitikin eli pääsin valitsemaan koot ja määrät. Jostain kumman syystä osasta kuvia kuitenkin uupui esikatselukuvat, mikä tietysti hankaloitti taas tilauksen tekemistä.

Ainoa lohtu tilauksen tekemisessä oli loppusaldo. Ja se, että kummipoikamme isovanhemmat tykkäävät taatusti osasta kuvia kuin vaari puurosta.

Jatkossa muistan käyttää Ifin omalle koneelle ladattavaa tilausohjelmaa. Siitä ei ole negatiivista sanottavaa - ainakaan muistaakseni.